lördag 9 juli 2011

Platser jag inte visste fanns

Det blev ett rejält långpass i lördags. Jag sprang första 25 kilometrarna med Wilske, sedan lade jag på en sväng på berget så att jag kom upp på 33 kilometer. Det kändes bra, lite sliten i höger fotled på slutet men pigg och glad trots värmen.
Sedan var det vila under söndagen. På måndag förmiddag släppte frugan av mig strax utanför Trollhättan.

Jag skulle cykla därifrån hem till Falköping och räknade med att det skulle bli strax under 9 mil, det blev 12 mil. Jag hade inte riktigt förberett mig med karta utan skrivit ut från Eniro hemma hos mina föräldrar dagen innan. De hade dock bara svartvit. Dessutom fick jag inte riktigt med hela sträckan.
Som den orienterare jag är memorerade jag bilatlasen hela vägen. Det är rätt mycket vägar på Varaslätten. Vi stannade i en korsning där frugan släppte av mig. Jag kollade en sista gång i atlasen, nästa korsning var efter 5 kilometer. Väl där gjorde jag första missen. Jag visste att jag skulle ta andra vägen till vänster. Såg inte andra vägen och råkade ta tredje vägen. Efter 5 kilometer skulle jag komma till en korsning med skyltning mot Väne-Åsaka. Jag kom inte dit utan till en dalgång där Trafikverket höll på att bygga en dubbelspårsbro. Tvärnitade i den branta backen och bestämde att jag skulle cykla tillbaka. Så jag vände cykeln och klickade i skorna. Missbedömde lutningen på backen. Den var så brant att jag inte orkade dra runt tramporna på cykeln utan välte. Det var länge sedan och det resulterade skrapsår på höger skinka och bula på höger underarm.
Kom sedan ifatt en tjej som sprang och frågade henne om vägen, hon rekommenderade att jag körde tillbaka och passerade byggarbetsplatsen och sen skulle det vara 500 m grusväg. Sedan skulle jag vara på rätt spår. Några kilometer lägregrusväg  än 500 meter och en utskällning, för att jag passerade en byggarbetsplats, senare kom jag fram till asfaltsvägen och trampade på i gott mod för att jag var på rätt köl igen. När jag kört 5-6 kilometer var jag tillbaka till korsningen jag cyklat fel i?! Fick ett gott skratt, vände och cyklade tillbaka. Sedan gjorde jag bara en mindre felcykling hem. Jag käkade dagens i Vedum (falukorv och pasta, för övrigt enda rätten att välja på och kostade 60 kr). Mindre kända orter som jag passerade och som jag inte visste fanns var exempelvis Jonslund och Bitterna.

Jag hade lite ont i vänster knä under cyklingen. När jag kom hem satte jag på mig löparskorna och sprang upp på berget och gjorde där en lov för att sedan springa ner och hem. Sista 300 metrarna fick jag ont i vänster knä även på löpningen. Detta kändes inget bra och jag blev lite deppig.
Vilade tisdagen och hade väldigt ont i knäet under hela förmiddagen. På onsdagen planerade jag ett lugnt löppass och en liten simtur. Blev dock övertalad av skidåkarn att köra stavgång i slalombacken, ett pass han kört 2 gånger tidigare och som jag kallat pannbenspass. Jag hade skjutit på det några gånger och hade därför svårt att säga nej, tänkte även på knäet som oroade lite. Jag resonerade med mig själv och kom fram till att upp och ner för en slalombacke borde vara lite andra muskler och det visade sig att det var det.

Vi körde upp och ner med stavar i slalombacken 20 gånger, det tog 1 timme och 44 minuter.  Ett riktigt pannbenspass. Kände inget i knäet och blev glad igen. Vilade torsdag med tanke på det tuffa backpasset. När jag vaknade på fredagen hade jag en vansinnig träningsverk på platser i benen jag inte visste fanns.
Med tanke på mitt dåliga kartminne som framkom under måndagens cykling, det faktum att jag nästan inte orienterat i år och att det finns plaster jag inte vet om så har jag bytt klass i O-ringen.
O-ringen är en stor orienteringstävling som jag och familjen ska åka på för 3:e året på raken. Jag var anmäld till H21 klassen för 3 året på rad men har nu bytt till Challenge 10. Så från svår orientering har jag bytt till lätt orientering och snabb löpning i stället och det känns helt rätt inför Kalmar.
I helgen kommer det inte bli mycket träning då jag ska vara med och arrangera en multisporttävling vid Broholm. 

3 kommentarer:

  1. fast den multisport tävlingen (broholm) måste vara rätt reko.... simma ut till banan ön sedan cykla till mullsjö... jag å david e på!!!!
    /robert laveno

    SvaraRadera
  2. Tyvärr har tävlingen redan gått.

    http://www5.idrottonline.se/FalkopingsAIKOK-Orientering/Grupper/FAIKOKMultisport/Nyheter/BroholmMultisportAdventureTheStory/

    SvaraRadera
  3. Fy F4n vilken backe!
    Inte konstigt du sprang ifrån mig lätt i Sövde. Rena dopingen!
    Vi ses i Kalmar.

    Mvh Tord

    SvaraRadera