måndag 20 juni 2011

Två varv runt Vättern och en triathlon

Ja, det är resultatet av helgen. Ja, det var ju inte så att jag cyklade två varv runt Vättern och sedan körde en triathlon. Nej, så var det inte. Det var mer så att jag cyklade ett varv och åkte bil ett varv med tre stopp. Ett i Motala för att cykla Vätternrundan vilket omslöts av en mycket angenäm upplevelse då mänskligheten visades från sin allra ljusaste sida! De resterande två stoppen kommer jag till senare. Men vi tar stoppet i Motala först.
Jag visste ju att jag skulle cykla Vätternrundan och tänkte att jag skulle bo hos mina föräldrar i Örserum. Det hade varit en mycket bra lösning så här i efterhand, då min far hämtade min bror och cyklisten i Gränna och körde upp dem till Motala i svinottan (typ 03:30). Det är ett tecken på lojalitet, godhet, vänlighet eller bara omtanke, att gå upp vid 03:00 och skjutsa någon i bil 10 mil och sedan hem för att, ja för att vadå? Ett svenskt hjärta.
Men jag fick ett erbjudande jag inte kunde motstå (har inget med hästhuvuden att göra) tidigare i veckan. Jag fick bo i en lägenhet i Motala om jag körde dit. Det var ett erbjudande som lät väldigt bra så jag sade ja. Men det var bättre än så. Det visade sig att det fanns en väldigt snäll kvinna i Motala som hade en lika snäll dotter och svärson. Dessa underbara människor lyckades med att dela med sig av allt fem cyklister vill ha. Jag punktar upp det för att det ska bli lättare att förstå:
·         Cortege från Falköping till lägenhet i Motala.
·         Utlåning av perfekt lägenhet med
o   5 sovplatser inklusive erbjudande om sänkläder
o   Ett tillhörande utrensat förråd för cyklar
o   En riktigt bra parkeringsplats
·         Samt ett glatt humör och en underbar inställning!
Varför var de så snälla? Jag tror jag vet. Jag gillar själv att bjuda på saker. Det ger en känsla av glädje. Ni vet, som att ge någon julklappar. Att vi inte gör sådant oftare! Tänk vad trevligt allt hade varit. Hur som helst uppskattar jag det de gjorde väldigt mycket, det var många gånger lyxigare än ett hotell. 3 svenska hjärtan. Tack!
Nästa stopp var i Örserum och dit kom jag på grund av ännu en snäll människa. En tjej med ett ständigt leende som inte bangar för att åka 10 mil bara för att hämta sin man och två stela gubbar till. För att sedan skjutsa hem dem. Att hon fick gå hungrig i ösregn och vänta en evinnerlighet på stela gubbar som behövde duscha fick inte leendet att vika ner sig. Ännu ett svenskt hjärta. Tack!

Hon var inte ensam! Det fanns flera svenska hjärtan som av omtanke åkte till Motala för att hämta hem sina stela gubbar och gummor.
I Örserum blev det en lång och skön natt, precis vad kroppen ville ha. Sedan gick jag ner och hejade på triathleterna hela dagen i regnet. Jag kände många som jag hejade på. Jag var riktigt sugen på att efteranmäla mig men rumpan avrådde mig å det bestämdaste från att deltaga.
Tredje stoppet var i Jönköping för att hämta hem en cykel.
Nu lite frågor:
Hur många hjärtan var funktionärer i helgen? Örserums triathlon, Vätternrundan och 38 andra evenemang i Funbeat kalendern i Sverige och då är bara vissa idrottsevenemang representerade? Hur många andra ideella verksamheter pågår en helg?
Jag tänkte på en annan sak tidigare under dagen. Hur många länder har 18 000/9 000 000 = 2 ‰ av befolkningen som cyklar 30 mil en helg i juni?
Och en inbjudan:
Sist och minst viktigt, namnet på detta inlägg borde varit samma som den kultförklarade serien med mycket hjärta som gick 1987: Svenska hjärtan!

1 kommentar:

  1. Tror att du är efter promille och far, men inte desto mindre imponerande...:)

    SvaraRadera